POPIS USLUGA

Tisućama godina ljudi su polaganje ruku na bolna mjesta i masažu koristili u svrhu liječenja. Mnoge su stare civilizacije ostavile zapise koji dokazuju pozitivnu primjenu dodira u liječenju stanja tijela i duha. Masaža je manipulacija mekim tjelesnim tkivima, a njezine dobrobiti su itekako poznate. Masaža opušta tijelo i um, pojačava krvnu i limfnu cirkulaciju i tako dovodi kisik i hranjive tvari do tretiranog dijela tijela. Opušta mišiće, potiče dublje disanje, donosi osjećaj mira i opuštenosti, pomaže kod problema s nesanicom, poboljšava probavu, te poboljšava stanje kože. Tretmani masaže pomažu smanjiti razinu stresa i utječu na cjelokupnu dobrobit organizma.

1. KLASIČNA (TERAPIJSKA) MASAŽA TIJELA (60-90 min)

Masaža kojom se djeluje na opće poboljšanje stanja organizma i cijelog lokomotornog sustava. Pokretima glađenja, trljanja, gnječenja, lupkanja i vibracija djeluje se na mišićni, živčani, krvožilni i limfni sustav. Klasična masaža djeluje na psihu i ima izraženo umirujuće djelovanje. Pomaže u otklanjanju glavobolja i nesanica. Manipulacijom tjelesnih tkiva (kožom, potkožjem, mišićima i fascijom) stvaramo osjećaj ugode, lagane zamorenosti, topline i duboke opuštenosti. Pomaže kod stresnih stanja te pridonosi opuštanju tijela i duha.

Napomena: terapijska masaža nije preporučljiva za osobe s onkološkim oboljenjima te osobama s nereguliranim visokim tlakom.

2. KLASIČNA (TERAPIJSKA) MASAŽA LEĐA (45 min)

Masaža koja djeluje na poboljšanje stanja mišića leđa i vrata. Manipulacija tjelesnih tkiva (kože, potkožja, mišića i fascije) pomaže opustiti mišiće leđa i vrata te smanjiti kronične glavobolje i trnce u rukama. Pomaže pri smanjenju boli u leđima, vratu i ramenima. Izrazito je učinkovita kod stresnih stanja te pogodno djeluje na psihu i opuštanje. Uklanja bol i napetost, pospješuje san i ublažava glavobolje.

3. CUPPING TERAPIJA - STATIČKA CUPPING TERAPIJA LEĐA (45 min)

Statički cupping je drevna terapija koja potječe iz Kine u kojoj terapeut stavlja čašice po koži stvarajući vakuum. Vakuum čašice uzrokuju hiperemiju, ubrzavaju metabolizam te doprinose oslobađanju tijela od toksina. Djeluju na mišićno tkivo i opuštaju ga. Cupping terapija utječe na krvožilni sustav, živčani sustav kroz stimulaciju senzornih živaca na koži i limfni sustav. Pomaže u održavanju ravnoteže tekućina kroz tijelo i otklanja bol. Istočnjačka medicina smatra se da cupping terapijom regulira tok životne energije i krvi.

Napomena: Terapija statičkim cuppingom ostavlja tragove u obliku krugova na koži. Ti tragovi (ekhimoze) nisu modrice i ovisno o koži ostaju vidljivi na koži od 7 do 10 dana.

4. CUPPING POTEZNI (Cijelo tijelo 60 min ili leđa 45 min)

U masaži leđa potezni (klizni) cupping poboljšava stanje mišića, kože i potkožja. Pomaže kod ukočenih i bolnih mišića, išijasa (uzrokovanog mišićnom napetošću, takozvanog pseudoišijasa), zaostajale limfe u tkivu, glavobolja uzrokovanih mišićnom napetošću, stresa... Masaža u kombinaciji s poteznim cuppingom smanjuje edeme, ubrzava krvnu i limfnu cirkulaciju. Zagrijava i duboko opušta tkivo. Ova veoma ugodna tehnika poboljšava mišićni tonus, oslobađa vezivno tkivo oko mišića. Povećava pokretljivost i fleksibilnost cijelog tijela.

5. DUMOTERAPIJA - TERAPIJA DIMOM (Leđa ili parcijalno 50 min)

Dumoterapija je terapija, posebna vrsta masaže od nekoliko sljedova, u kojoj se kombiniraju različite tehnike masaže s određenim uljima. Na koži se stvara dim. Kombinacija masaže Gua sha kamenom i cupping masaže. Ponajprije je namijenjena sportašima jer se pomoću dima oslobađa višak laktata i toksina iz tijela te se djeluje na brži oporavak mišićnog tkiva.

6. MADEROTERAPIJA (Cijelo tijelo 50 ili 60 min)

Maderoterapija ubrzava rad limfnog sustava, poboljšava cirkulaciju, mišićni tonus i pomaže tijelu u oslobađanju od suvišnih toksina. Djeluje na kožu tako da je lagano zateže. Ubrzava metabolizam, djeluje na izbacivanje viška "vode" iz organizma i na smanjenje količine celulitnih (sivih masnih) stanica. Ubrzava rad limfnog sustava te time i čišćenje tijela od nakupljenih toksina. Posebno je pogodna kod tzv. vodenog celulita. Razbijaju se masne stanice i celulitni čvorići. U anticelulitnoj se maderoterapiji tretira gotovo cijelo tijelo. Koristimo kvalitetna prirodna anticelulitna ulja. Kao što su ulje bršljana i uljni macerat gotu kole u kombinaciji s eteričnim uljima poput đumbira, ružmarina, čempresa, više vrsta agruma.

7. TERAPIJSKA MADEROTERAPIJA LEĐA (45 min)

Osim u tretiranju celulita i ubrzavanju limfnog toka i oblikovanju cijelog tijela, maderoterapija se koristi i za dubinsku masažu leđa. Masažna tehnika u kojoj se kombiniraju pokreti klasične terapijske masaže s masažom posebno dizajniranim anatomskim drvenim oklagijama. Drvenim nastavcima možemo lijepo doprijeti do ukočenih mišića leđa, ramenog područja i vrata i dubinski ih izmasirati.

8. ANTICELULITNA MASAŽA (40 min)

Dubinska masaža u kojoj se snažnim pokretima ruke djeluje na kožu i potkožno tkivo, celulit. Visoko kvalitetna prirodna anticelulitna ulja prodiru duboko u slojeve kože, pojačavaju cirkulaciju, zagrijavaju tkivo, ubrzavaju metabolizam te postupno razgrađuju celulit. Kada se postignu dobri rezultati, učinkovitost traje još neko vrijeme.

Napomena: anticelulitna masaža ne primjenjuje se kod osoba koje su sklone krvarenju, upali vena i limfnih puteva i malignih bolesnika.

9. HOT STONE (Leđa 45 min, cijelo tijelo 60 ili 90 min)

Duboko opuštajuća masaža toplim vulkanskim kamenjem. Masaža u kojoj se uz klasične masažne pokrete kombinira masaža toplim kamenjem. Taplina djeluje na duboko psihičko i fizičko opuštanje.

10. MADERO DETOX PROGRAMI (Madero 1 detox program, Madero termo detox program, Madero limfa detox program)

a) Madero 1 detox program – Program detoksikacije u 10 dana koji se sastoji od 6 tretmana maderoterapije, 4 anticelulitne masaže. Tretmani djeluju na smanjenje cijelog obujma tijela, pojačavaju cirkulaciju, uspostavljaju bolji protok limfe i razgrađuju celulit

b) Madero termo detox program – Program tretmana u 10 dana. Kombinira se maderoterapija, termoterapija (tretman termo dekom) i anticelulitna masaža. Tretmani djeluju na bolju cirkulaciju, bolji tok limfe, postepeno se razgrađuje celulit. Termoterapija pridonosi lipolizi i smanjenju viška masnog tkiva na tijelu

c) Madero limfa detox program – Program tretmana u 10 dana koji uključuje maderoterapiju, aparativnu limfnu drenažu i anticelulitnu masažu. Djeluju na smanjenje cijelog obujma tijela. Aparativna limfna drenaža imitira pokrete kao kod ručne limfne drenaže te pomaže u uspostavljanju boljeg toka limfe i detoksikaciji organizma

 11. KLASIČNA MASAŽA LICA (30 min)

Masaža u kojoj se pokretima klasične masaže i kvalitetnim anti age uljima djeluje na poboljšanje strukture kože, bolju cirkulaciju i dubinsku hidratizaciju. Redovitom primjenom stimuliraju se mišići lica i poboljšava se izgled kože te kontura lica. U masaži lica koristimo visoko kvalitetna prirodna ulja prilagođena tipu kože. Ulje smilja, nevena, noćurka, nara...

12. CUPPING MASAŽA LICA (45 min)

Masaža lica u kojoj se uz klasičnu masažu lica kombiniraju potezi cupping čašicama. Duboko opušta mišiće lica, učvršćuje crte lica i djeluje na poboljšanje kontura lica. Cupping masaža lica svojevrsna je vježba za mišiće lica (gimnastika lica) i izrazito je ugodna.

13. TAJLANDSKA MASAŽA LICA - THAI YOGA MASAŽA LICA (30 min)

Masaža lica u kojoj se kombinira klasična masaža lica s pokretima tajlandske masaže lica. Stimulacijom određenih točaka na licu, glavi i vlasištu djeluje se na dubinsko opuštanje i protok životne energije.

14. PRIRODNI PILING TIJELA (30 min)

Piling tijela je tretman kojim se skida gornji mrtvi sloj stanica kože te koži vraća sjaj i mekoću. Pilingom stimuliramo regeneraciju kože te poboljšavamo prodor drugih proizvoda u kožu, omekšavamo i zaglađujemo kožu. Pilingom povećavamo cirkulaciju krvi i limfe te se često radi prije anticelulitnih tretmana jer ulja tada prodiru u dublje slojeve kože. Koristimo prirodne uljne i glicerinske pilinge na bazi šećera, kave, meda, himalajske soli, hladno prešanog kokosovog, suncokretovog, maslinovog ulja i drugih.

15. TERMOTERAPIJA, TERAPIJA TERMO DEKOM (40-60 min)

Tretman termoterapije neizostavan je u tretmanima mršavljenja i uklanjanju celulita. Izvodi se najčešće u kombinaciji s tretmanom body wrappinga. Termoterapija ubrzava proces lipolize, ubrzava metabolizam, aktivira tijelo i njegove funkcije, postupno smanjuje potkožno masne naslage i cjelokupni obujam tijela. Ubrzava procese regeneracije kože, stimulira se širenje krvnih žila, povećava protok krvi u tkivima. Pomaže kod akutne križobolje, reumatskih bolesti i bolova u mišićima.

Napomena: nije preporučljivo za osobe s kardiovaskularnim bolestima, bolesti limfnih žlijezda i vena, akutnim upalnim procesima, u trudnoći te kod osoba s visokim tlakom.

16. THAI YOGA MASAŽA

Tradicionalne terapeutske metode Istoka imaju jedno zajedničko obilježje, cjeloviti (holistički) pristup čovjeku. Thai yoga masaža (Tajlandska masaža) je oblik rada na tijelu/energiji. Terapeut koristi razne tehnike koje međusobnim nadopunjavanjem pozitivno utječu na primatelja na više razina, tjelesnoj i energetskoj. Kombinacija istezanja, pritisaka, akupresure, stavljanja tijela u određene yoga položaje.. Tajlandska masaža se naziva još i laganom kiropraktikom te se klijent nakon masaže osjeća smireno, razgibano i energetski usklađeno. Thai yoga masaža pomaže kod glavobolja, migrena, bolova u leđima i ramenima, stresa, probavnih teškoća i emocionalnih teškoća( naročito depresiji). Thai yoga masaža izvodi se na podu, na posebnoj, za to predviđenoj strunjači. Klijent je pri izvođenju Thai yoga masaže odjeven u udobnu sportsku odjeću.

17. MEDI THAI (70 min)

Kombinacija tajlandske i klasične masaže. Cjelokupan tretman se sastoji od klasične masaže leđa i tajlandske obrade leđa, ramena i vrata. Stimuliraju se točke na glavi, licu, vratu i vlasištu te se masira vlasište.

18. MEDI THAI LEĐA (70 min)

Tretman se sastoji od tajlandske obrade linija leđa na podu, na strunjači i klasične masaže leđa.

19. PRIRODNI PILING I TERAPIJSKA MASAŽA (80 min)

Tretman se sastoji od pilinga cijelog tijela i klasične masaže cijelog tijela.

20. KLASIČNA MASAŽA LEĐA I LICA (60 min)

Tretman se sastoji od klasične masaže leđa i klasične masaže lica.

21. KLASIČNA MASAŽA CIJELOG TIJELA I LICA (80 min)

Tretman se sastoji od klasične masaže cijelog tijela i klasične masaže lica.

22. PARAFINSKA KUPKA RUKU I MASAŽA RUKU I DLANOVA

Tretman se sastoji od parafinske kupke ruku i klasične masaže ruku i dlanova. S hladnijim danima, boravkom u grijanim prostorima ili vani na hladnoći, naša se koža isušuje. A kronični osteo problemi poput artritisa dolaze do izražaja. Parafinska kupka tretman je namijenjen tretiranju suhe i dehidrirane kože. Potiče dubinsku hidrataciju i cirkulaciju u koži. Topli parafin ima odličan termoterapijski učinak. Tretman ublažava simptome koji se javljaju kod kroničnih stanja kao što su artritis, osteoartritis i reumatoidni artritis. Toplina parafina smanjuje bolove i stezanja u dlanovima. Koža nakon parafinske kupke sporije gubi vlagu stoga je i tretman posebno pogodan u ovo hladnije doba godine.

23. APARATIVNA LIMFNA DRENAŽA (45 min)

Tretmanom aparativne limfne drenaže smanjuje se nakupljanje vode u tkivima, poboljšava se cirkulacija, povoljno se djeluje na estetski izgled nogu jer se smanjuje nakupljanje celulita. Aparativna presoterapija djeluje na principu navlaka za ruke, noge i trbuh koje su ispunjene zrakom i masiraju određene dijelove tijela po principu limfne drenaže. Stvara lagani pritisak na određeni dio tijela koji onda potiskuje međustaničnu tekućinu u krvotok. Ubrzava se i normalizira tok limfe te se sprečava nakupljanje štetnih tvari u organizmu.

24. OBLIKOVANJE TIJELA ELEKTROSTIMULACIJOM

Tretmani mišićne elektrostimulacije djeluju na smanjenje celulitnih naslaga, podizanje tonusa kože i mišića i limfnu drenažu. Djeluju na bazalni metabolizam tako da ga ubrzavaju. Učinkovita metoda za uklanjanje masnih jastučića na kritičnim dijelovima tijela kao što su trbuh, bedra i stražnjica. U kratkom vremenskom periodu primjećujemo pozitivne promjene na koži, mišićnom tonusu i redukciji celulita. Tretman može zamijeniti dva treninga. Koristi se kao samostalni tretman ili u kombinaciji s ostalim anticelulitnim i detox tretmanima. Tretman traje od 50 minuta, a tretira se i prednja i stražnja strana tijela.

U ponudi su tretmani oblikovanja elektrostimulacijom zasebno, u paketima od 5 ili 10 dolazaka. Tretmani mišićne elektrostimulacije djeluju na smanjenje celulitnih naslaga, podizanje tonusa kože i mišića i limfnu drenažu. Djeluju na bazalni metabolizam tako da ga ubrzavaju. Učinkovita metoda za uklanjanje masnih jastučića na kritičnim dijelovima tijela kao što su trbuh, bedra i stražnjica. U kratkom vremenskom periodu primjećujemo pozitivne promjene na koži, mišićnom tonusu i redukciji celulita. Tretman može zamijeniti dva treninga. Koristi se kao samostalni tretman ili u kombinaciji s ostalim anticelulitnim i detox tretmanima. Tretman traje od 50 minuta, a tretira se i prednja i stražnja strana tijela.

25. ULTRAZVUČNA KAVITACIJA

Ultrazvučnu kavitaciju naziva se još i "liposukcija bez noža". To je jednostavna, relativno brza i bezbolna metoda uklanjanja tvrdokornih masnih naslaga i celulita na kritičnim zonama( trbuh, bokovi, noge, stražnjica, nadlaktica..). Ultrazvučna kavitacija nam pomaže smanjiti masne naslage na mjestima na tijelu na kojima je teško napraviti razliku čak i uz redovito vježbanje i zdravi stil života.

Kako djeluje sami tretman ultrazvučne kavitacije?

Kavitacija povećava propusnost masnih stanica iz kojih masne kiseline prelaze u limfni i urinarni sustav te se izlučuju iz organizma. Ultrazvučna kavitacija razbija stijenke masnih stanica na točno određenoj dubini ispod kože te se masne kiseline oslobađaju upravo i samo ondje gdje djelujemo. Sami tretman ne oštećuje okolno tkivo, živce i žilice. Svakom organizmu treba različito vrijeme za preradu i eliminaciju masnih kiselina te je zbog toga razmak između dva kavitacijska tretmana od 5 do 10 dana.

Tretmani kavitacije obavezno se kombiniraju s tretmanima limfne drenaže, termo deke ili anticelulitne masaže. A radi ubrzavanja limfnog sustava i čišćenja organizma bilo bi pogodno između tretmana povećati sportsku aktivnost, unos vode i detox čajeva.

M Massage Therapy će imati u ponudi tretman kavitacije zasebno i u paketima s aparativnom limfnom drenažom, termo terapijom ili anticelulitnom masažom.

26. SHEA NATURAL CANDLE MASSAGE

Shea Natural Candle masaža je topla masaža u potpunosti prirodnom masažnom svijećom. Svijeća se sastoji od prirodnih maslaca i ulja i visokokvalitetnih eteričnih ulja. Ova topla masaža opušta tijelo i um.. Masaža toplim shea maslacem duboko opušta mišićno tkivo i živčani sustav. Maslac duboko prodire u kožu,hrani je i hidratizira te pomaže u očuvanju kolagenskih vlakana u koži, njeguje kožu. Svijeća po svom sastavu posebno je pogodna za masažu osoba koje imaju problema sa suhom kožom i dermatitisom. Pogodna je i za trudnice i dojilje, ali tada koristimo svijeću malo izmijenjenog sastava, bez eteričnih ulja. Ova izrazito opuštajuća masažna tehnika posebno je pogodna u hladnijim mjesecima kada je i naša koža prirodno suša.

USKORO NOVO U PONUDI

Akupresurna i Trigger point terapija